Poznaš kakšno skavtsko igro, ki se jo lahko igraš v skupini? Frizbijaši take igre imenujemo spirit games ali igre za boljši športni duh. Ponavadi se zabavne igre igramo ob koncu tekme, da se povežemo z nasprotnikom in igrišče zapustimo dobre volje.

Stol zaupanja

Sodelujoči se postavijo v krog tako, da svojega soseda gledajo v hrbet. Nato naj naredijo korak proti sredini kroga in korake ponavljajo, dokler ne stojijo tik drug ob drugem. Na znak vodje naj se vsi sodelujoči naenkrat usedejo na kolena osebe, ki stoji za njimi. Nastala bo veriga sedečih ljudi.
Vodja lahko nato deli poljubna navodila, npr.: nagnite se nazaj, nagnite se naprej, razprite roke in se nagnite v eno stran, nato na drugo stran …

zabavne igre

Tapkanje

Sodelujoči naredijo krog tako, da so na vseh štirih, njihove glave pa so obrnjene v sredino kroga. Z ramami naj se dotikajo drug drugega. Vsak učenec naj svojo levo roko postavi za roko levega soseda, tako da so roke celotnega kroga prepletene. Eden izmed učencev naj začne s tapkanjem po tleh.
Če z roko potapka 1x, se tapkanje nadaljuje v smeri njegove roke, če pa potapka 2x se smer obrne. Npr. učenec A z levo roko potapka 1x, zato z tapkanjem nadaljuje sosed na levi. Kdor se zmoti, izpade.

Poglej dol, poglej gor

Sodelujoči se postavijo v krog tako, da vsi gledajo v sredino. Vodja skupine reče poglej dol in vsi pogledajo v tla. Ko reče, poglej gor, vsi dvignejo pogled in si izberejo osebo, ki jo pogledajo v oči. Če se dve osebi gledata iz oči v oči, izpadeta.
Igrico lahko naredimo še bolj zabavno, če morata osebi, ko se pogledata v oči, pričeti lajati. Izpade tisti, ki se prične prvi smejati.

Vojna za kamen, papir, škarje

Med izjemno zabavne igre spada tudi vojna za kamen, papir, škarje. Sodelujoči najdejo par in z njim odigrajo partijo igre kamen, papir, škarje. Tisti, ki dobi 3 zmage, se lahko pomakne po prostoru in najde drugega nasprotnika. Poraženec se postavi za zmagovalca in ga pri naslednjem dvoboju glasno spodbuja.
Če zmagovalec izgubi, se oba prestavita v vrsto za nasprotnikom in pričneta s spodbujanjem. Kmalu bosta nastali dve dolgi vrsti, ki bosta na ves glas spodbujali igralca, da zmagata v dvoboju kamen, papir, škarje.

zabavne igre

Ninje 1

Igralci se postavijo v krog tako, da so obrnjeni v sredino. Določimo osebo, ki začne. Cilj igre je, da igralec z ninja potezo izloči soseda (lahno ga udari po spodnjem delu roke). Tisti, ki začne, ima na voljo en premik, hkrati pa ima en premik na voljo tudi sosed. Preostali igralci stojijo na miru. Sosed se lahko premakne le takrat, ko se premakne igralec. Če igralec zadane njegovo roko, jo mora ta umakniti. Ko izgubi obe roki, izpade. Naslednji nadaljuje sosed, ki “napada” soseda na drugi strani.
Ko se igra uteče, lahko premiku dodamo še ninja krik (glasen “ha” ali “hu”).

Ninje 2

Igralci se postavijo v krog in gledajo v sredino. Določimo osebo, ki začne. Ta oseba iztegne roke nad glavo in dlan prisloni k dlani, da nastane narobe obrnjen V. Z ninja krikom roke spusti in pokaže na nekoga v krogu. V tistem trenutko mora roke v enak položaj dvigniti ta oseba, njegova soseda, pa ga morata z ninja krikom “prerezati” (z rokami v narobe obrnjenem V-ju pokažeta čez telo osebe). Ta oseba nato z ninja krikom pokaže na nekoga drugega.
Če kdo izmed trojice ne uspe pravi čas opraviti svoje naloge, izpade. Za lažje razumevanje, si oglej video te igre.

Zate imamo pa še več predlogov za zabavne igre. Le pridno spremljaj naš blog.

About the author : Urška Jakopin

Leave A Comment

Prijavi se na E-novice

in bodi obveščen o vseh naših aktualnih novicah

    Izberi si svoj frizbi