okolje

Onesnaževanje okolja je velik globalni problem, česar se zaveda tudi Frizbi svet. Naši športi so neločljivo povezani s plastiko, zato si želimo učinek, ki ga imajo naši frizbiji na okolje, čimbolj zmanjšati. Na naši spletni strani zato prodajamo Eurodiscove frizbije iz obnovljivih virov.

Skrb za okolje je pomemben del frizbi športov

Vsi frizbi športi so neločljivo povezani z naravo, zato želimo tudi mi prispevati svoj delež k ohranjanju okolja in zmanjšanju onesnaževanja. Na žalost je plastika pomemben del frizbi športov, saj je vsak disk narejen iz nje. Zato smo se odločili, da v naši spletni trgovini ponudimo le diske iz politena na biološki osnovi. 

Vsak ultimate disk, disk za otroke in mini disk je v celoti narejen le iz plastike, pridobljene iz obnovljivih virov. 

Vsak disk je 100-odstotno iz organske plastike

okolje

Profesionalni ultimate disk iz organske plastike pa ni le naravi prijazen, ampak ima tudi vse lastnosti profesionalnega diska: je fleksibilen, zagotavlja odličen oprijem in ima optimalne karakteristike letenja. Hkrati pa zaradi organskega materiala, iz katerega je narejen, nima neprijetnega vonja. 

Ultimate disk iz organske plastike je primeren tako za začetnike, kot tudi za profesionalne igralce. Njegovo primernost je potrdila tudi Svetovna federacija za športe z diski (WFDF). Če si začetnik, razlike med organsko in navadno plastiko ne boš opazil. 

Tudi embalaža je okolju prijazna

Vsak Eurodiscov disk, ki ga boš kupil na spletni strani Frizbi svet, bo do tebe prispel dobro zavarovan v biorazgradljivo papirnato embalažo, primerno tudi za kompostiranje. Vsa embalaža ima nevtralen ogljični odtis. V oceanih je že dovolj plastične embalaže za enkratno uporabo, zato želimo odpadke zmanjšati tudi na tak način.

okolje

Si še vedno skeptičen, ali boš s svojim nakupom prispeval h kopičenju odpadkov in onesnaževanju okolja? Lahko ti zagotovimo, da je nakup našega frizbija tudi korak za okolje. Več o Eurodiscovih certifikatih pa si preberi na njihovi strani.

About the author : Urška Jakopin

Leave A Comment

Prijavi se na E-novice

in bodi obveščen o vseh naših aktualnih novicah

    Izberi si svoj frizbi