Rad delaš z mladimi?

IZOBRAŽEVANJE je najmočnejše orožje, ki ga lahko uporabimo za spreminjanje SVETA!”
Nelson Mandela

Kontaktiraj nas in skupaj bomo mladim predstavili nove oblike rekreacije, športe z diski in jih vzgojili v športnem duhu.

ŠUL SOTG DELAVNICE

Šole, s katerimi sodelujemo:


ŠPORTNI DAN

Športne dejavnosti s frizbijem lahko izvedemo v notranjih prostorih, še raje pa za otroke pripravimo nepozaben športni dan v naravi.


Dejavnosti, ki jih lahko vaši učenci preizkusijo:

 • Zabavno ogrevanje
 • Disk golf delavnice
 • Ultimate delavnice

 • SOTG delavnice
5€ / učenca
Naroči predstavitev

VSE, KAR POTREBUJEŠ ZA IZVAJANJE FRIZBI ŠPORTOV:


AKCIJSKI PAKETI ZA ŠOLE!

FRIZBI ZA ŠOLO

225€ 195 €
 • 15x ULTIMATE DISK
 • BREZPLAČNI FRIZBI VODNIK
 • BREZPLAČNA DOSTAVA

ŠOLSKI LETEČI PAKET

610€499 €
 • 15x ULTIMATE DISK
 • 15x DISK GOLF DISK -putter
 • 1x DISK GOLF KOŠ
 • PREDSTAVITVE ŠPORTOV
 • BREZPLAČNI FRIZBI VODNIK
 • BREZPLAČNA DOSTAVA

ŠOLSKI MEGA LETEČI PAKET

1310€999€
 • 20x ULTIMATE DISK
 • 20x DISK GOLF DISK – putter
 • 3x DISK GOLF KOŠ
 • ŠPORTNI DAN GENERACIJE
 • BREZPLAČNI FRIZBI VODNIK
 • BREZPLAČNA DOSTAVA

Skupaj izberemo dan, ko vas obišče naš promotor in cel dan preživi na vaši šoli. Med urami športne vzgoje izvede vam in vašim učencem/dijakom Ultimate, SOTG in Disk golf učne ure.

Skupaj izberemo dan, ko Vas obiščejo naši promotorji in vam pripravimo športni dan za eno generacijo otrok. Lahko se tudi prilagodimo vašim željam. (povp. št. otrok: trije oddelki, min. trajanje: 4 šolske ure)

Ali vam predstavljeni paketi ne rešijo vaših potreb?

Ste športni pedagog na osnovni šoli in želite frizbi športe vpeljati v prvi dve triadi?

Tudi otroške diske lahko vključimo v paket po akcijskih cenah. Sporočite nam svoje želje na: info@dejanl14.sg-host.com

Špela Bergoč, svetovalka za ŠPO in ŠVZ na Zavodu RS za šolstvo

“Ultimate frizbi je ekipni šport, ki ponuja atraktivno igro in gibanje široki množici ljudi ne glede na starost, spol ali socialno pripadnost. Predstavlja športno panogo, ki vzgaja vrhunske športnike in spodbuja zdravo tekmovalnost, lahko pa je oblika rekreacije, ki se zaradi preprostih pravil in prilagodljivosti igrišča igra kjerkoli, tudi na ulici. Je cenovno dostopna igra in marsikomu prinaša sentimentalne občutke iz časa otroštva, ko smo si z metanjem frizbija krajšali čas na dvorišču ali vrtu. Ob tem, da ultimate frizbi spodbuja telesno-gibalni razvoj, ima velik pomen tudi pri vzgajanju mladih in razvijanju veščin ter vrednot, ki so nujno potrebne v sodobni družbi. Danes, v krutem svetu tekmovalnosti in potrošništva, ko smo izgubili kompas spoštovanja, pravičnosti in poštenosti, ko hitro pozabimo drug na drugega in brezkompromisno drvimo naprej, zaslužku in ugodju naproti, so prav veščine in vrednote tiste, ki nas bodo obvarovale pred razkrojem družbe.

Zato je ultimate frizbi s sistematičnim in načrtnim razvijanjem športnega duha (Spirit of the Game) lahko odlična priložnost tudi v šolskem prostoru, kjer želimo naše otroke in mladostnike opremiti z različnimi znanji in jih pripraviti za zdravo, polno in pošteno življenje. Skozi igro, z gibanjem in nasmehom na obrazu.”

Nina Volčanjk, mag. raz. pouka in mag. inkl. ped. 

“V času poučevanja ter dela z otroci in mladostniki sem spoznala, da le-ti vedno manj igrajo športne igre za zabavo, vedno bolj pa za zmago. S tem sta se začela izgubljati tudi fair play in športni duh, za katera menim, da sta ključnega pomena, saj pripomoreta k razvoju na socialnem in čustvenem področju ter otroke in mladostnike učita sprejemanja in odgovornosti.

Spirit of the Game ali športni duh je izjemno dobro implementiran v igro ultimate frizbija, zelo dobro pa se da njegovo bistvo vpeljati tudi v vse druge športne in skupinske dejavnosti. Po izkušnjah sodeč menim, da vključevanje športnega duha v VIZ proces pripomore k učenčevemu razvoju na socialnem in emocionalnem področju, vsekakor pa v veliki meri spodbuja tudi razvoj kritičnega mišljenja. “

Tomaž Petrović, športni pedagog II. gimnazije Maribor

Ultimate frizbi je ekipni šport, ki združuje atletsko vzdržljivost, tehnike podajanja frizbija in ekipno sodelovanje. Je eden redkih športov, kjer en sam igralec ne more doseči točke. Zato tukaj, še toliko bolj kot pri ostalih ekipnih športih, velja pravilo »Vsi za enega in eden za vse«. Igralec za uspeh potrebuje ekipo, ekipa kot celota pa potrebuje vsakega igralca, ki se po najboljših močeh trudi za skupni uspeh. S tem ko igre ne sodijo sodniki, se mlade igralce spodbuja k mirnemu reševanju konfliktov in k spoštovanju soigralcev, prav tako pa tudi nasprotnikov. Ta ekipni duh se prenese tudi izven igrišča, saj se mladi poleg treningov in turnirjev družijo tudi v prostem času.

Na II. gimnaziji v Mariboru že vrsto let izvajamo vadbo v okviru interesne dejavnosti, šolska ekipa se redno udeležuje ŠUL-a, kjer smo bili več let zaporedoma zmagovalci.

Bojana Moravec, športna pedagoginja gimnazije Ormož

“Profesorica, res ni sodnikov pri tej igri? Kakšna športna igra je potem to?

Ultimate frizbi moji dijaki spoznavajo že dobrih 10 let. Na športnih delavnicah, športnih taborih, športnih dnevih. Prve podaje frizbija so navadno nesigurne, smer ni prava… Na koncu nekajurne delavnice pa vsi sprašujejo ali bomo še kdaj igrali ultimate frizbi. To je eden najboljših športov, kar so se jih kdajkoli učili.

Nekaj povsem novega, nevsakdanjega za njih je, da si morajo med igro soditi sami. Še prav poseben, drugačen, pa se jim zdi zaključek igre. Še nikdar niso pri nobenem športu doživeli, da bi morali po koncu vsake igre skupaj z nasprotno ekipo analizirati potek igre. Govoriti z nasprotno ekipo o lastnih napakah med igro; pohvaliti, naštevati dobre strani nasprotnika, se pogovarjati o medsebojnem spoštovanju nasprotnika, o fair playu med igro, poštenosti, spoštovanju pravil… je nekaj popolnoma drugačnega, kar ne poznajo pri nobenem drugem športu. Športni duh vseh igralcev je tako pozitiven, da si resnično želijo še več takih izkušenj v njihovem odraščanju. Čutijo se spoštovane in naučijo se spoštovati nasprotne igralce. To so vrednote, ki jih v obdobju njihovega odraščanja ne gre zanemarjati.

Hvala celotni ekipi, ki je tudi mene prevzela z nepojmljivo pozitivno energijo in vrhunskim ŠPORTNIM DUHOM!”

Tinka Pelhan, športna pedagoginja Waldorfske šole Ljubljana

Z ultimate frizbijem sem se srečala na izobraževanju za športne pedagoge na waldorfskih šolah in šport me je takoj navdušil! Igro sem začela predstavljati učencem od sedmega razreda dalje, najbolj pa je zaživela v srednji šoli. Zakaj?

V mladostništvu se razlike med fizičnimi sposobnostmi deklet in fantov kažejo vedno močneje, zato je mešanje ekip v športih vedno redkeje, športna vzgoja postavlja vedno višjo ločnico med dekleti in fanti. Ultimate pa vključuje fizično izredno intenzivno aktivnost in spretnost, ki jo imajo klasični ekipni športi (in je zato všeč fantom), hkrati pa je nekontakten šport, kar igro približa dekletom, ki se sicer začnejo izogibati takšnim športom. Piko na “i” postavi športu fair play oziroma “Spirit of the Game”, ki v ospredje postavlja športni duh. Igra postane tako sproščena in lahko tudi veliko bolj zanimiva, saj v njej sodeluje cel razred, ki se med seboj spodbuja. S tem se krepi socialna povezanost in odgovornost med učenci in dijaki, hkrati pa je igra izjemno aktivna in vsi lahko sodelujejo ne glede na različne spretnosti. Pri igri mi je všeč tudi to, da jo lahko igramo zunaj, na travnatih ali trdih površinah, kar imamo pač na voljo, hkrati pa je precej enostavno prinesti s seboj opremo (diske). Na šoli tudi vsako leto organiziramo šolski ultimate turnir, ki se ga vsi zelo veselijo – sodelujejo lahko tudi ekipe staršev.

Izvrstna igra in jo priporočam vsem! Pohvale Maticu in ekipi za entuziazem in predanost pri širjenju tega športa med slovenskimi šolarji!

Postani del naše zgodbe

Te zanima kako se vrže frizbi?

Oglej si naše poučne vsebine

Iščeš tekmovanje za svoje učence/dijake?

Preveri ŠUL!

Med prvimi izvedi vse novosti

PRIDRUŽI SE NAŠI FRIZBI DRUŽINI!