Si želiš spoznati nove ljudi, se gibati in igrati ultimate? Preberi, kaj Šolska ultimate liga sploh je in kako se nam lahko pridružiš. ŠUL druženja bodo v koronačasu sicer potekala nekoliko drugače, ko pa se življenje vrne v normalne tire, pa se spet vidimo na igrišču.

Začelo se je s tremi ekipami

V začetku leta 2015 je v ŠD Ultimate frisbee Maribor nastala ideja o Šolski ultimate ligi oz. ŠUL-u. Člani društva so z diski prvič obiskali srednje šole v Mariboru in okolici ter uspešno zagnali treninge na treh srednjih šolah. Te so se po dobrem mesecu treningov že pomerile na prvem ŠUL turnirju. 

Po začetnem uspehu se je Šolska ultimate liga le še širila in razvijala. Že v prihodnjem šolskem letu je ŠUL postal serija treh turnirjev, na katerih je vedno zaigralo vsaj 6 ekip. V šolskem letu 2016/17 je ŠUL dobil svojo stalno obliko štirih turnirjev, ki se čez celotno šolsko leto odvijejo v UŠC Leona Štuklja. V letu 2017/18 je vsak turnir dobil temo, uspešno pa je sodelovalo vedno več šol. Treningi so potekali že v Mariboru, Slovenski Bistrici, Krškem, na Ptuju, v Kopru, Ljubljani in pravzaprav po vsej Sloveniji.

Šolska ultimate liga, šul

V letu 2018/19 je liga postala mednarodno obarvana, saj so sodelovale tudi ekipe iz Avstrije in Madžarske. Pred koronakrizo smo v letu 2019/20 lahko izpeljali le Halloween in božični turnir, kljub temu pa nismo obupali in že snujemo načrte za prihodnje ŠUL sezone. Danes projekt ŠUL organizira Frizbi svet v sodelovanju s ŠD Frizbi mladih in ŠD Ultimate frisbee Maribor.

Kako pa Šolska ultimate liga sploh poteka?

Šolska ultimate liga, šul

ŠUL je serija štirih enodnevnih turnirjev, na katerih se med seboj pomerijo srednješolske ekipe. Ekipo lahko na turnir pripelješ kar sam, ali pa kontaktiraš Frizbi svet in sestavil ter treniral jo bo naš trener. Trener vas bo naučil osnov ultimata in SOTG, hkrati pa bo poskrbel še za obilico zabavnih iger in druženj izven treningov.

Jeseni, pozimi in pa kar dvakrat spomladi se bo ekipa udeležila ŠUL turnirja. Na turnirju se med seboj pomeri približno 20 srednješolskih ekip iz Slovenije in tudi tujine. Kljub temu, da so tekme vedno izjemno napete, je zmeraj prisoten visok nivo SOTG oz. športnega duha. 

Poleg tekem lahko na turnirju uživaš še v mnogih stranskih akitivnostih: igricah, delavnicah, nagradnih igrah in predvsem v spoznavanju novih prijateljev.

Postal boš del velike frizbi družine, ki te bo zmeraj podpirala in ti stala ob strani. Morda pa boš tako kot mnogo slovenskih ultimate igralcev tudi ti v ŠUL ekipi pričel svojo frizbi kariero.

About the author : Urška Jakopin

Leave A Comment

Prijavi se na E-novice

in bodi obveščen o vseh naših aktualnih novicah

    Izberi si svoj frizbi