PONUDI NAM IZZIV

“We don’t grow when things are easy,
we grow when we face challenges”
~ Joyce Meyer

To uncover your true potential you must first find your own limits and then you have to have the courage to blow past them.

BREZPLAČNA PREDSTAVITEV
o nas
o nas


Matic Kuselj

Ustanovitelj Frizbi sveta in Šolske ultimate lige

Kako bi opisal sebe?

Sebe bi na kratko opisal kot zgovorno osebo polno energije. Od nekdaj sem užival v športu in delu z mladimi. Različne prostočasne in športne dejavnosti so me naučile mnogih vrlin in v meni pustile vsaka svoj pečat. Vsa znanja in želje po rekreaciji, zabavni družbi in predvsem pozitivnem vplivu na mlade so se srečale, ko sem prvič prijel frizbi. Od takrat naprej sem se zavedal, da je moje poslanstvo omogočiti to pozitivno izkušnjo vsem, ki so pripravljeni preizkusiti nekaj novega. Ta ideja je prerasla v Šolsko ultimate ligo in sedaj v Frizbi svet.

Kako si spoznal frizbi?

Moj bivši soigralec pri košarki Marijo me je prepričal, da ob vstopu na fakulteto preizkusim ultimate frizbi pri mariborski članski ekipi. Kaj kmalu po prvem treningu pa je ta ekipa postala moja druga družina … in tako je ostalo do danes.

PS: Marijo danes igra za profesionalno ekipo Toronto Rush v najboljši svetovni ligi AUDL. Njegove highlighte najdeš na Youtubu.

Najlepši frizbi spomin?

Osvojitev evropskega pokalnega prvenstva 2017 z moško U17 reprezentanco. Takrat sem v reprezentanci deloval kot pomočnik trenerja. Na stopničkah so nas obvestili, da so fantje zasedli tudi prvo mesto na SOTG lestvici tekmovanja. To je še vedno eden najboljših dosežkov slovenskih reprezentanc do sedaj.

Kaj bi rekel nekomu, ki še ni vrgel frizbija?

Pridi in preizkusi! Družba je fantastična in če ti forehand slučajno ne bo šel iz prve, ne skrbi. Tudi jaz sem potreboval tri mesece, da je letel tako kot sem si jaz želel!

o nas
o nas


Žiga Orešič

Strokovni vodja trenerjev Šolske ultimate lige

Kako bi opisal sebe?

Sem študent kineziologije na ljubljanski Fakulteti za šport. S športom sem povezan že od rane mladosti. Z nogometom se aktivno ukvarjam od 5. leta starosti, ultimate frizbi pa sem spoznal pred petimi leti in se tekmovalno pridružil mariborski članski ekipi. V letošnji sezoni sem postal tudi njihov trener.

Kako si spoznal frizbi?

Frizbi sem spoznal na svoji srednji šoli v Slovenski Bistrici. Dokončno pa sem se zaljubil v ta šport, ko sem odigral svoj prvi mednarodni turnir v Celovcu.

Najlepši frizbi spomin?

Zmaga proti Rusiji na svetovnem mladinskem prvenstvu v letu 2016. Naša reprezentanca je zaostajala za štiri točke vendar nam je vseeno uspelo obrniti tehtnico v naš prid. Emocije ob zadnji točki bodo zagotovo večne.

Kaj bi rekel nekomu, ki še ni vrgel frizbija?

Dokler ne preizkusiš športov s frizbiji in vseh stvari, ki spadajo zraven, si ne moreš misliti kaj zamujaš. Pridi in preizkusi!

o nas


Žiga Vene

Vodja tekmovanj in dogodkov

Kako bi opisal sebe?

Sem ljubitelj ultimate frizbija, ki rad združuje znanja različnih področij. Ukvarjam se s programiranjem, vodenjem društev, športnih ekip in izvedbo športnih tekmovalnih sistemov. Vedno sem pripravljen sodelovati na projektih in uresničiti zanimive ideje.

Kako si spoznal frizbi?

Ultimate frizbi sem najprej zasledil na spletu, kasneje pa leta 2015 ugotovil, da je ultimate ekipa tudi v Krškem!

Najlepši frizbi spomin?

Udeležba na mladinskem svetovnem prvenstvu na Poljskem leta 2016.

Kaj bi rekel nekomu, ki še ni vrgel frizbija?

Frizbi lahko leti na 100 različnih načinov, zato lahko neomejeno raziskuješ in vedno nadgrajuješ svoje znanje.

o nas


Urška Jakopin

Urednica bloga

Kako bi opisala sebe?

Sem študentka magistrskega programa medijske komunikacije. S frizbijem sem se začela ukvarjati leta 2015, od takrat pa sem zaigrala že na mnogih turnirjih po Evropi in tudi na svetovnem in evropskem prvenstvu. Že od vsega začetka sem vpeta v zakulisje frizbi scene, kjer največkrat pomagam z vodenjem socialnih omrežij in pisanjem prispevkov o frizbiju.

Kako si spoznala frizbi?

Na predstavitvi v srednji šoli v sklopu čisto prve ŠUL sezone.

Najlepši frizbi spomin?

Moj najlepši frizbi spomin je moje prvo večje tekmovanje, Svetovno mladinsko prvenstvo 2016 (WJUC). Hkrati je tudi najbolj boleč spomin, saj sem se tam poškodovala in za skoraj leto in pol prekinila z igranjem.

Kaj bi rekla nekomu, ki še ni vrgel frizbija?

Ne veš, kaj zamujaš ;)

Med prvimi izvedi vse novosti

PRIDRUŽI SE NAŠI FRIZBI DRUŽINI!