Si se kdaj vprašal, kaj bi svojemu otroku podaril  za božič? Še bolje, si se kdaj vprašal, kaj bi podaril za božič sosedovim otrokom? Potem dobro veš, da je pravo darilo težko izbrati sploh, če otrok ne poznaš osebno. Letošnji december smo tudi mi postali del božične zgodbe, ki se je odvila v Benediktu.

 Občina Benedikt in njihov božični projekt

Dobra dva tedna pred božičem sem prejel klic s strani pedagogov OŠ Benedikt. Njihova občina, z županom g. Milanom Repičem na čelu, se je namreč odločila, da v teh težkih časih, del občinskega proračuna nameni mladim, jih obdari in jim polepša praznike ter zaključek tega “drugačnega” leta 2020. Za strokovno mnenje in ideje, kako otrokom v teh časih priskočiti na pomoč, so se obrnili na pedagoge, ki so največ v stiku s šolarji, a letos na žalost samo preko kamer in zaslonov. Po tehtnem premisleku so ugotovili, da otrokom primanjkuje gibanja in kakovostnih aktivnosti, ki bi jih lahko počeli doma. Ob enem pa ima tudi pouk od doma mnogo omejitev.

Ena izmed njih je pomanjkanje rekvizitov, ki bi jih v šoli sicer lahko uporabljali in skrbeli za svoje zdravje, znanje in zabavo, doma pa teh možnosti na žalost nimajo vsi. Sestavili so seznam potrebščin, ki bi otrokom koristile in jih zraven tega tudi razveselile. Ena izmed teh je bil tudi naš frizbi in z veseljem sem jim priskočil na pomoč. Takoj po zaključenem telefonskem klicu sem preveril na zemljevidu in ugotovil, da občina Benedikt leži v severovzhodnem delu Slovenije. Ta prelepa občina je od Maribora oddaljena le dobrih 25 minut, če se pelješ po avtocesti proti Murski Soboti. Kako vem, da je prelepa? Kmalu ti bo jasno, da ni šlo vse kot po maslu!

Trenutna COVID situacija 

Zaradi razmer, ki so omejile gibanje, prekinile šolanje v živo in marsikomu spremenile življenje, je tudi pošiljanje paketov postalo malce nepredvidljivo. Pošiljko sem sicer imel pravočasno v skladišču in pripravljeno za pošiljanje, a je kljub temu zadnji dan prišlo do nepredvidenih zamud poštne službe. Dobro sem premislil, nato pa dostavo vzel v svoje roke. Zvrhani škatli otroških frizbijev sem tako naložil v avto in se odpravil na pustolovščino preko “občinskih” mej, da bi pomagal Benediškim otrokom polepšati božič.

Frizbi osvaja srca mladih

Vsak izmed nas je kdaj že preizkusil, kako frizbi leti. Večina nas je na žalost preizkusila tiste lahke frizbije, ki jih promocijsko delijo banke in druga večja podjetja, zato izkušnja ni bila kaj prida posebnega. Vseeno pa je ta izkušnja predstavlja nek nov izziv in ustvarila zabavne trenutke. V teh časih bo frizbi prišel še kako prav, saj omogoča druženje, rekreacijo in zabavo na varni razdalji.
Te kakovostni frizbiji pa bodo otrokom in njihovim družinam pomagali še izboljšati to izkušnjo. Profesionalni Ultimate frizbiji lahko namreč letijo tudi do 100m in celo marsikateremu “antišportniku” predstavljajo zabaven način rekreacije.

Na drugi strani pa športnikom metanje in lovljenje frizbija predstavlja nov izziv in dodaten motoričen ter kognitiven razvoj. Iz zabave lahko kmalu nastane tudi preprosto tekmovanje ali resen šport. Eden izmed varnih športov v teh časih je definitivno Disk golf, kjer z diski ciljaš koše v naravi. Vse to, bodo lahko otroci iz občine Benedikt preizkusili s svojimi novimi frizbiji in verjamemo, da bo marsikatera družina s svojim frizbijem ustvarila mnogo nepozabnih spominov.

SPOZNAJ FRIZBI ŠPORTE!

About the author : Matic Kuselj

Leave A Comment

Prijavi se na E-novice

in bodi obveščen o vseh naših aktualnih novicah

    Izberi si svoj frizbi