Živimo v času, ko je zaradi spremenjenih razmer potrebno upoštevati določene ukrepe. Kako torej poskrbeti, da bo športni dan za otroke zabaven in aktiven, a hkrati tudi varen? Predstavljamo TOP 5 idej, ki vam bodo olajšale organizacijo športnega dneva v času koronakrize.

Disc golf turnir

Športni dan, športni dnevi, športnih dni, kje kupiti frizbije, kupiti disk golf koše

Zelo enostaven šport, ki je hkrati tudi med najvarnejšimi na našem seznamu, je disk golf. Gre za razičico golfa, ki se igra z diski (frizbiji po domače). Cilj igre je, da v čim manj poskusih zadeneš koš. Če te zanimajo pravila disk golfa, si več o športu preberi na tej povezavi. Je odlična izbira za zanimiv in drugačen športni dan.

Kako varno izvesti športni dan?

Za organizacijo disk golf turnirja ne boste potrebovali veliko. Lahko obiščete eno izmed že obstoječih prog v Sloveniji, kjer si lahko izposodite tudi diske. Dovolj bo, da vsak otrok igra z enim diskom. Kje kupiti frizbije, če se postavljanja proge lotite sami? Obiščite našo spletno trgovino, kjer je možno kupiti tudi disk golf koše.

Disk golf turnir je izjemno varna izbira za športni dan, saj se igra posamezno, zato lahko vključite otroke iz različnih razredov. Otroci se lahko na progo podajo v manjših skupinah ali pa sami. Dovolj je le, da jih na zaletišču čaka učitelj ali druga odrasla oseba.

Pohod

Športni dan, športni dnevi, športnih dni, kje kupiti frizbije, kupiti disk golf košePohodniški športni dan lahko navduši otroke, vendar je za to treba nekoliko več organizacije. Pred pričetkom pohoda lahko pripravite sličice rastlin, živali ali kulturnih zanimivosti, ki jih morajo otroci med potjo najti. Dobra izbira je tudi orientacijski pohod.

Kako varno izvesti športni dan?

Kljub temu, da bodo otroci ves dan preživeli v naravi, je treba upoštevati varnostno razdaljo. Če se bo pohoda udeležilo več različnih razredov, je dobro, da se na pot ne odpravijo v eni homogeni skupini, ampak da je med razredi večja razdalja.

Skupinska vadba na prostem

Kljub temu, da skupinska vadba morda ni prva izbira otrok, pa so lahko fitnes na prostem, zumba ali step vadba izjemno zanimivi. Otroci bodo športni dan preživeli v gibanju in na prostem, vključimo pa lahko tudi različne igre.

Kako varno izvesti športni dan?

Za varen športni dan boste potrebovali večjo zunanjo površino, recimo travnato ali asfaltirano igrišče. Otroci naj se držijo varnostne razdalje in ob glasbi posnemajo gibe voditelja.

Baseball turnir

Baseball je v Sloveniji nekoliko manj priljubljen šport, ki pa je izjemno zabaven. Za igro boste potrebovali leseni ali aluminijasti kij, baseball ali pa kar tenis žogico in nekaj stožcev. Pravila so precej enostavna, zato bodo otroci hitro usvojili igro.

Kako varno izvesti športni dan?

Športni dan, športni dnevi, športnih dni, kje kupiti frizbije, kupiti disk golf košeOtroke razdelite v skupine z do 12 igralci. Glede na starost otrok in njihove fizične sposobnosti ustvarite primerno veliko igrišče (kot je na sliki). Prva ekipa naj se razporedi po prostoru pred odbijačem in zbere igralca, ki bo stal v kvadratu in lovil žogico. Druga ekipa pa izbere odbijača in vrstni red tekačev. Cilj igre je, da odbijač odbije žogo in steče čez startno črto, okoli vseh baz, na drugo stran polkroga, nasprotna ekipa pa mora žogo ujeti in jo s podajami prenesti do lovilca v kvadratu. Če tekač ni na bazi ali cilju, ko lovilec ujame žogo, izpade. Če se ustavi na bazi, tam počaka, dokler naslednja žogica ni v zraku.

Ko naslednji igralec odbije žogo, se lahko tudi preostali tekači na bazah premikajo. Če igralec stoji na bazi, dobi 1 točko, če zaključi krog v enem poskusu dobi 20 točk, če pa potrebuje več poskusov dobi 10 točk.

Tekaška tekma

Najbolj enostavna ideja za športni dan je zagotovo tekaška tekma. Treba je le najti dobro površino, označiti razdaljo in boj za medalje se lahko prične.

Športni dan, športni dnevi, športnih dni, kje kupiti frizbije, kupiti disk golf koše

Bonus aktivosti za športni dan: plavanje, plezanje in kolesarjenje

 

 

 

About the author : Urška Jakopin

Leave A Comment

Prijavi se na E-novice

in bodi obveščen o vseh naših aktualnih novicah

    Izberi si svoj frizbi